Maak een afspraak: 016 29 31 31

Zijn er urgenties in de orthodontie?

NEEN. Dit is een gedurfd statement. Wij durven te zeggen dat orthodontie moet gezien worden als een project. Dat project kan maar slagen als men zich houdt aan 3 strikte voorwaarden: niet snoepen en prutsen aan de apparatuur, een perfecte mondhygiëne en de instructies opvolgen. 

Hoe beter men oplet, hoe minder brokken (zogenaamde urgenties) er gemaakt worden. Opletten betekent niet snoepen, niet prutsen aan de apparatuur en opletten met het afbijten van stokbrood, appelen en andere harde dingen. 

Een los blokje is geen urgentie: het zit vast aan de draad met een ligatuurtje. Bel het secretariaat en zeg dat er een blokje los zit zodat er voldoende tijd kan voorzien worden bij uw vastgelegde afspraak. Soms zal de afspraak moeten verplaatst worden om voldoende tijd te kunnen voorzien. 

Een los bandje is bijna altijd het gevolg van snoepen. Het hindert meestal niet en het zal al naargelang de fase in de behandeling tijdelijk verwijderd worden of hersteld. 

Zijn er dan toch problemen dan neemt men best een foto van het probleem samen met een foto van het gelaat. Stuur dit naar info@opdebeeckorthodontie.be of vul ons formulier in samen met een beschrijving van het probleem. De artsen bekijken de mail. Zij weten best wat er te doen staat en geven zo snel mogelijk hun antwoord op uw vraag. We werken sinds geruime tijd op deze manier tot grote voldoening van onze patiënten.