Maak een afspraak: 016 29 31 31

Wanneer is orthodontie nodig?

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde dat zich bezighoudt met het optimaliseren van de stand van tanden in de kaken door middel van beugels.

Een mooie lach is doel nummer één van een ortho-behandeling. Kinderen uitgelachen omwille van drakulatanden, konijnetanden en heel wat ander minder fraais verlangen naar de behandeling. Beetje bij beetje verdwijnt de schuchterheid en bloeien ze open, vinden zichzelf en durven weer te lachen. 

Orthodontie is slechts in bepaalde gevallen nodig om goed te functioneren. En in die gevallen is soms een samenwerking met een kaakchirurg nodig.

Rechte tanden maakt het poetsen gemakkelijker en dat is een wezenlijk voordeel. 

 

Ga regelmatig op controle bij de tandarts ook als je blokjes hebt

Velen denken dat als ze regelmatig naar de orthodontist gaan ze het jaarlijkse bezoek bij de tandarts mogen overslaan. Niets is minder waar. Integendeel, als je blokjes hebt raden wij een bezoek om de 6 maanden bij uw tandarts aan!

Jou tandarts zal meestal wel zeggen wanneer je naar de orthodontist moet. Als je door deze website loopt zal je zien dat het in sommige gevalllen nuttig kan zijn om reeds vanaf heel jonge leeftijd een orthodontist te raadplegen (71/2 à 8 jaar). 

Twijfelt u en wil u rechtstreeks advies van een orthodontist, dan kan u altijd een afspraak maken voor een nazicht van het gebit.

 

Terugbetaling orthodontie?

Een aanvraag voor orthodontie moet voor de vijftiende verjaardag van de patiënt ingediend worden bij je ziekenfonds om van terugbetaling te genieten.

Als er vroegtijdig (voor 9 jaar) een orthodontische behandeling moet worden opgestart, dan kan er een specifieke aanvraag gebeuren, zodat er opnieuw terugbetaling kan gebeuren indien er een tweede behandeling moet worden opgestart na de wisseling van de tanden (rond 12 à 15 jaar). OPGEPAST in de vroegtijdige behandeling mag de behandeling niet voorbij de 9e verjaardag gaan +moet  de behandeling minstens 6 maanden duren. DUS om te genieten van deze speciale tussenkomst moet het apparaat al in de mond zitten ten laatste op 81/2 jaar. Raadpleeg dus een eerste keer rond 8 jaar. Dan is er nog ruim tijd om na te denken en desgevallend het apparaat te laten maken. 

Verwacht niet te veel van de terugbetaling! Deze is al altijd aan de lage kant geweest en is het nog.

De orthodontisten bij Opdebeeck en Partners zijn niet geconventionneerd. 

U krijgt uitgebreide info over de prijs van de voorgstelde behandeling  en over onze werkwijze tijdens de eerste raadpleging. Bel hierna het secretariaat op als u twijfels heeft. 

U hoeft geen cash mee te brengen. We sturen u een factuur op die u kan regelen via de bank. 

Een vraag? Een afspraak?