Maak een afspraak: 016 29 31 31

Beugels voor volwassenen

Bent u als volwassene niet tevreden met uw gebit dan is er geen reden om bij de pakken te blijven zitten. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden om een volwassen gebit te corrigeren en terzelfdertijd rekening te houden met uw vraag naar een "discrete" weinig opvallende of zelfs onzichtbare behandeling. 

Voorwaarden voor een beugel voor volwassenen

Wanneer u een afspraak maakt bij de orthodontist, weet dan dat een goede mondhygiëne een belangrijke voorwaarde is om een orthodontische behandeling op te starten. Poets de tanden goed en juist en ga jaarlijks op controle bij uw familietandarts.

Een beugel voor volwassenen werkt het best/snelst in gezond tandvlees. Vanaf de leeftijd van 40jaar raden wij een bezoek aan bij een tandvleesspecialist (parodontoloog) vooraleer een orthobehandeling op te starten. Alle tandsteen moet weg en alle tanden moeten tip top verzorgd zijn. 

Als u van zin bent ontbrekende tanden te laten vervangen door implantaten: eerst orthodontie en pas dan implantaten. Eens de implantaten er zijn zijn de mogelijkheden van orthodontie eensklaps erg beperkt: implantaten kan men namelijk niet verplaatsen en ze bemoeilijken bovendien het verschuiven van de andere tanden in de regio van de implantaten. 

Het loont zeker de moeite uw orthodontist te raadplegen: een goed gesprek kan veel onzekerheden wegnemen en oplossingen aanbieden. 

Beugel voor volwassenen

Voor vele volwassenen is een orthobehandeling de oplossing voor een lang sluimerende vraag naar mooie en rechte tanden. En goed meegenomen is dat tergelijkertijd enkele problemen worden opgelost zoals bijvooerbeeld: 

Laat u niet afschrikken door de eventuele “ongemakken” van een beugel en/of zijn opvallend karakter

Kijk over de ongemakken heen, naar het resultaat van de behandeling: eindelijk rechte tanden! 

Een vraag? Een afspraak?